BODY FORMING

Posilování a tvarování celého těla

lektorka:   Martina Pišťáčková

Body forming pomáhá rovnoměrně formovat a zpevňovat postavu. Trénink se soustřeďuje na formování svalů celého těla, můžeme se ovšem zaměřit pouze na problémové partie – stehna, hýždě a břišní svaly.

Body forming je kombinace klasického aerobiku který slouží k zahřátí celého těla, a posilování. Tempo se střídá podle toho, které svalové skupiny zrovna procvičujeme, přičemž byste měli periodicky střídat svaly horních a dolních končetin, aby nedošlo k jejich přetížení. Cvičením se zpevňuje a formuje celé tělo (a zejména problémové partie), dochází také k protažení a posílení těla. Výhodou je, že je vhodný pro jedince různého věku s různou kondicí a působí jako odreagování. Při cvičení se používá náčiní – například posilovací gumičky, činky a míče, naopak se ale nemusíte učit složité choreografie. Doporučuje se dát si malou svačinku před a po cvičení a cvičit dvakrát až třikrát týdně, díky čemuž dosáhnete krásné zpevněné postavy.

  • Pro koho je určen

Body forming je vhodný v podstatě pro všechny, nedoporučuje se pouze pro těhotné ženy, které nemají s body stylingem zkušenosti a nemohou si upravit tréninkový plán tak, aby jim vyhovoval. Díky tomu, že se u body stylingu můžete zaměřit jen na určitou část těla, můžete procvičovat vybrané partie a nezatěžovat části těla, se kterými máte případně potíže.

  • K čemu je dobrý

Body forming zpevňuje a tvaruje postavu, vaše svaly se díky němu stanou pevnější a pružnější. Můžete pocvičovat celé tělo, nebo se zaměřit na partie, které si chcete vytvarovat.

  • Co je ke cvičení potřeba

Body forming je založený na tom, že cvičíte s vlastní vahou. Používat se mohou i jednoduché pomůcky, které si však v drtivé většině případů můžete na hodině vypůjčit. Neobejdete se bez pohodlného sportovního oblečení a zapomenout byste neměli ani na pití a ručník.