Core jóga

Bolesti zad a beder ze sedavého zaměstnání? Tukové polštáře kolem pasu? Jednostranně namáhaná bedra a záda? S tím vším vám může pomoci Jóga – Core.

Core jóga je dynamická, silová lekce zaměřená na posílení středu těla a hluboký stabilizační systém s důrazem na sílu dechu pro dokonalé zahřátí celého těla.

Core jóga je lekce zaměřená na uvědomění si a posílení středu těla. Lekce bude někdy dynamičtější a plynulejší ve stylu Vinyásy, někdy silovější s delšími výdržemi v pozicích, někdy jemnější, pracující se základními vzorci pohybu, pánevním dnem a dechem. Nejčastěji ale můžete čekat od každého trochu. Protože pevný a funkční střed nerovná se pouze vypracované břicho, ale spíše tělo i mysl fungující jako jeden vyrovnaný celek za všech okolností. A k tomuto stavu se chceme postupně dopracovat, nebo se mu alespoň přiblížit.

V první části lekce rozproudíme energii a protáhneme ztuhlé svaly pomocí jógové praxe a poté přejdeme do různých fitness stylů zaměřených na střed těla. Pokud toužíte po zpevněném středu těla, pak je tahle kombinace stylů vhodná právě pro Vás.

Nebojte se proto dorazit, i pokud s jógou začínáte. Každou lekci máte vždy možnost přizpůsobit svým momentálním možnostem a kdykoli v průběhu hodiny oddychovat.

Lekce Core Jógy nejsou vhodné pro těhotné.