Hormonální jógová terapie

lektorka: Gedeonová Frída

  • Hormonální jóga – terapie (HJT) pro hormonální nerovnováhu žen

je přírodní léčba, založená na sestavě cviků a technik vytvořených Dinah Rodrigués z Brazílie. Cviky aktivují a harmonizují hormonální systém ženy a mají také další efekty, například detoxikují tělo, rozšíří plíce, čistí krev, nabíjí energií a zvyšují sebevědomí a pocit sebedůvěry. Účinky jógové terapie jsou již dobře známy v případě astmatu, alergií, problémů se zády, stresu, nespavosti, hypotyreózy a nízké hladiny hormonů u žen.

Výsledky se dostaví většinou po 3-4 měsících. Součástí cvičení jsou i pranajámy (dechová cvičení), cviky na zeštíhlení a cviky, které účinně odbourávají stres.

 

  • Další variantou hormonální jógy je Hormonální jóga pro diabetiky,

která pomocí cviků a technik reaktivuje žlázy s vnitřní sekrecí a působí na orgány, které je třeba stimulovat u diabetických pacientů. HJT je velmi efektivní součásti léčby pro diabetiky typu I. a II., protože zvyšuje citlivost na inzulin a snižuje hladinu cukru v krvi.

 

  • Třetí variantou je Hormonální jóga pro muže.

Pro muže navržená hormonální jógová terapie je unikátní sestava jógových cviků a jejich variant. Jedná se o  přírodní léčbu,  díky které se v poměrně krátké době dostaví výsledky.

Cvičení je dynamické, zesílené technikami, které urychlují účinky cviků. Cviky nejsou těžké, můžou je cvičit jak mladší, tak i starší muži. Hormonální jóga využívá znalosti jógy k léčbě zdravotních problémů. Slouží jako terapie, to znamená, že se zaměřuje na postupné odstraňování problémů.