HATHA JÓGA

Hatha jóga původně vychází z Tantry a je také součástí Královské cesty (Rádžajógy), což je cesta k  ovládnutí svého těla, smyslů i mysli. Cílem cvičení je harmonizace fyzického, nervového systému a stimulace hormonů. Pravidelným cvičením se fyzické tělo stává silnějším, odolnějším a pružnějším.

Pružnost těla se následně projeví i v pružnosti myšlení, pozitivním přístupu k  životu, vede k novým pocitům, klidnému dýchání a celkové vyrovnanosti. Lekce jsou vedeny v poklidném tempu. Jsou zaměřeny na vnímání přítomného okamžiku, koncentraci na dech, spojení tělesných pozic (ásan) a dechu. Delší výdrže a uvolnění v  pozicích lépe protáhnou stažené svaly a zvýší rozsah pohybu.

 

Hatha jóga s Dominikou

Cílem lekce je utéct od starostí, zpomalit, jen dýchat a uvědomovat si své tělo a mysl. Rozproudit krev a stimulovat vnitřní orgány pro jejich správnou činnost.

Začneme dýcháním, napojením se náš vnitřní svět, budeme pokračovat lehkými cviky, až se postupně dostaneme i k náročnějším pozicím.

Propojujeme dechem přechody z prvku do prvku. V prvcích, které hezky protahují zůstáváme déle a občas záměrně podle jin jógy i na 2 minuty, abychom se soustředili více na dech a uvědomili si své myšlenky a jestli jsme přítomni :))

Lekce jsou určeny i pro začátečníky.

Lektorka:    Dominika Mrázková