JÓGA

Jóga je systém cvičení, který má více než 2500 let historie zkušeností a vývoje.  Toto cvičení slouží k celkovému posílení a protažení těla. Při cvičení je důležité si uvědomit své tělo, cvičit v souladu s vlastním dechem a postupně posouvat své limity. Pravidelným cvičením dochází nejen ke zlepšení fyzické kondice a držení těla, odstranění některých zdravotních problémů (např. bolestí zad), ale také ke zlepšení psychického stavu a odstranění stresu. Cvičení jógy se proto doporučuje i jako kompenzace k uspěchanému životnímu stylu.

Celý program je založen na rozpuštění, odstranění napětí v mysli pomocí koncentrace a dechových cvičení, aktivací energetizačních drah, pomocí jednoduchého cvičení, založeném na základních prvcích jógy, pohybové meditace, koncentrace. Naučení se vědomého pohybu a správného dýchání, je prvotním základem změn fyzického i psychického stavu.

Cvičení klasických ásan-poloh na korekci páteře, pránájáma – dechová cvičení, koncentrační a relaxační techniky, pohybová koordinace s dechem.

Po zvládnutí základů budeme navazovat na speciální systém cvičení zaměřený na čakry (energeticko-psychická centra), založený na ásanánech (posicích), pranájámě (dechových cvicích), koncentraci a relaxaci.

Závěrem každé hodiny je nada- jóga, při relaxaci, poslech speciální hudby pro vnímání zvuků, barev a vibrací tónů, které přináší hlubší psychické i fyzické uvolnění.

Vhodné pro ženy i muže začátečníky i pokročilé.